Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ramen


Ez kínai tojásos tészta, minden japán boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva. Ezt nem dashi alapú lében eszik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, de nekem megfelel az erőleves kocka is, kis gyömbérrel ízesítve.
Ebbe a lébe tesszük a megfőtt tésztát és az előbb az udonnál felsorolt dolgokból rakunk rá egy keveset. Szerintem annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.
Másik rendkívül népszerű variáció a miso rámen, amikor a lébe misót is keverünk és kicsit sűrűbbre csináljuk.
Nagyon finomak és laktatóak. Sake Japánból származó, édeskés, többnyire világossárga rizsbor. Alkoholtartalma 16-19v/v%-os, rizsmelaszból állítják elõ.


Ez Tsunade-sama és Jiraya-sama kedvence!!!!!!!!:)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

S&S

(R&A, 2012.04.07 18:10)

ES A RIZS-ZSEL MI LESZ?